Çay Ağacı Yağı Tanımı, Faydaları ve Kullanımları

Çay ağacı yağı olarak dünyanın pek çok yerinde bilinen Melaleuca yağı çay ağacı bitkisinin yapraklarından gelir. Native Avustralya, bu bitki mersin ağacı ailesinin bir üyesidir ve 1700’lerde keşfedildi. Çay ağacı yağı uzun yıllar boyunca vücudu bakteriler, virüsler ve mantarlardan koruyan özelliklere sahip olduğu için değer taşıyordu. Aslında, 1920’lerde, enfeksiyonları önlemek ve yaraları temizlemek için ameliyatta kullanılmıştır.


Çay ağacı yagının iç organlar ve sistemler üzerindeki etkileri

Güçlü antibakteriyel
Antiviral
Anti-inflamatuar
Güçlü antiseptik
Bağışıklık düzenleyici
Mantar önleyici

Akne Önleyici Çay Ağacı Yağı : Antiseptik özellikleri lekeleri tedavi etmeye yardımcı olur ve antibakteriyel özellikleri yeni olanların oluşumunu kontrol eder.

Cildi pürüzsüzleştirir ve cildi düzeltir. Cildin kaşıntı, egzama ve deri iltihabının yanı sıra cildin çeşitli mantar enfeksiyonlarında da etkili olur.

Çay Ağacı Yağı Enfeksiyonları Azaltır : Çay ağacı yağı, dermatofitlere, kıl derisine ve tırnaklara enfeksiyona neden olan mantarlara karşı etkinliğe sahip olduğu gösterilmiştir. Onikomikoz, çivinin mantar enfeksiyonu ve ayak parmakları arasındaki ayakların mantar enfeksiyonu olan interdigital tinea pedis’in tedavisinde etkililik gösterdi.

Saç Bakımında Çay Ağacı Yağı : Antiseptik bir etkiye sahiptir ve kafa derisinin çeşitli lezyonlarında anti-inflamatuar etkiler üretir. İkincisi, sebase bezleri normalleştirir ve cildin mantar enfeksiyonlarını ortadan kaldırır. Buna ek olarak, çay ağacı yağı büyük kavga kepek, bir ısınma etkisi vardır ve buklelerin büyümesini teşvik eder. Aynı zamanda saç türünün bilinen kozmetik markaları için maske, şampuan ve kremlerin bir parçası olarak görülür.

Çay ağacı esansiyel yağının evde kullanımı : moles, gnats, sivrisinekler, keneler ve diğer böcekleri püskürtür. Salgın sırasında odada bulunan havayı dezenfekte eder.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir